10 Şubat 2009 Salı

Mesut OZİL


Mesut Özil 1988 Gelsenkirchen doğumlu Türk kökenli Alman vatandaşı. Onu neden Türk kökenli bir Alman olarak gördüğümü yazımın sonunda açıklayacağım. 1995-200o yılları arası Gelsenkirchen'in amatör takımlarında top koşturduktan sonra 5 yıl da bir çok Türk futbolcunun oynadığı Rot-Weiss Essen takımında bulunmuş. Ardından üç yıllık bi Schalke 04 macerası. O zamanlardan adını duyardık. Cassio Lincoln'ün son haftalara denk gelen sakatlığında Schalke 04 şampiyonluğu kaçırmıştı. İşte o son haftalarda Cassio'nun yerine forma giyen isim olmuştu Schalke'de. 2008'de de doğup büyüdüğü şehri bırakarak Werder Bremen'e transfer oldu. Bu süre zarfında da 21 kere 21 ve 19 yaş altı Almanya Milli Takımı formasını giyip toplamda 8 gol atmış.
Sene 2009 Mesut artık 21'yaşını bitirdi ve üst düzey milli takımlarda oynama zamanı geldi. Büyük merak Türk Milli Takımını mı yoksa Alman Milli Takımını mı seçeceği konusundaydı. O bence de haklı olarak doğup büyüdüğü, futbol oynamayı öğrendiği ve bir yıldız olarak yetiştirildiği ülkenin milli takımını seçti. Şimdilerde Türkiye ona kırgın.
Biz ülkemizde yaşayan farklı ırk ve etnik kökenli insanları tek bir kimlik, Türk kimliği altında toplamaya çalışırken neden Mesut Özil'in Türk kökenli bir Alman olmasına kızıyoruz. Oysa Türkiye'de sadece 5-6 yıl çalışıp, daha dilimizi bile çok iyi bilmeyen futbolcuları Türk yapıp bununla gurur ve sevinç duymuyor muyuz? Söz gelimi Aurelio'nun Türk Milli takımında top oynama hakkı olduğundan daha çok Mesut'un Alman milli takımında top oynama hakkı yok mudur?

Hiç yorum yok: