13 Şubat 2009 Cuma

Bir Zamanlar Türkiye'de

Türkiye'de öğrencilerin siyasileri protestosu bütün dünyada olduğu gibi çok karşılaşılan bir olay. Bakanların elini sıkmayanlar, panellerde konuşmacı olan siyasilere konuşmalarının ortasında bağırıp çağıranlar, vesaire. Burada öğrencilerin bazı zamanlarda saygı sınırını aştıklarını ve kalite alt sınırından aşağı düştüklerine katılıyorum. Fakat daha da ilginç olan protestoya uğrayanların tepkileri. Biz kendilerini protesto eden siyasilerin, protestocuların seviyesine inip onlara hakaret ettiklerine, onları azarladıklarına, korumaları aracılığıyla onları tartaklattıklarına çok şahit olduk.
Gelişmekte olan ülkemizin daha gelişmemiş olduğu yıllara (!) gidelim. Başbakan İsmet İnönü 1970'de aşırı sol ve aşırı sağ öreğnci hareketlerinin büyümesinden endişeli, sokaklara dökülen öğrencilere kızıyor ve TRT'de öğrencilere veryansın ediyor.. Peki onlara niçin kızıyor? İşte İsmet Paşa'nın kurmaylarına öğrencileri şikayet ettiği anda söyledikleri.
"Derse gitmeyecekler boykot yapacaklar, ve arkadaşları gitmek isterse onlara mani olacaklar nasıl şey bu? Nasıl şey bu? Öğrenci öğrenmek ihtiyacını kaybetmiş, bu nasıl şey bu? Öğrenmek isteyen kimse yok. Bu yaşa gelmişim her gün yeeni birşey öğrenirim..." *
* Kaynak : İsmet Paşa - Can DÜNDAR

Hiç yorum yok: