10 Şubat 2009 Salı

Aylardan Şubat, Konumuz Hediye...

Önümüzdeki cumartesi günü sevgililer günü. Bu aralar alışveriş merkezlerinde sevgililerin yaptığı hummalı bi çalışma var. Bir çok özel gün gibi, bu gün de en çok ekonomik dünya düzeninin hep kazananı olanların günü olacak aslında.
Sevgiler Günü'nün kutlanıyor olması bana hep saçma gelmiştir. Bu günü kutlayanların aslında sevgililerini kutladıklarını değil de, yalnız geçirmiş oldukları yıllarından intikam aldıklarını düşünürüm hep. Neyse, yazmak istediğim Sevgililer Günü'nün anlam ve önemi değil de bu gün için alınan hediyelerin anlamı ya da anlamsızlığı. Uzunca bir süre bu hediyelerin çok gereksiz olduklarını düşündüm. Artık öyle düşünmüyorum. Çünkü hediye iki insanın mazisinde güzel günlerin de olduğunun bir kanıtı. Öyleyse Sevgililer Günü'nde alınan hediye, iki insanın bir zamanlar birbirlerini sevdiklerinin ve bu yüzden mutlu olduklarının kanıtı oluyor. Büyük ya da küçük bir hediye olmasının değil de; unutulmaz olmasının bir önemi var daha çok. Kişiye ve ilişkiye özel olmasının. İşte bu yüzden çiçek belki de hediyeler arasında ilk defa anlamını yitiriyor.
Herşeyi daha güzele çevirmek, geçmiş yanlışlarımızı düzeltmek veya kendimizi affettirmek için hediyeler aldığımız olmuştur. Genelde hepsi karşı tarafı etkileyecek temaya sahip olan hediyelerdi. Fakat bu hediye nasıl biri olduğunuzu anlatacak türden olmalı. Alışverişinizden ya da uğraşınızdan zevk almanız, mutlu olmanız ve mutlu etmeniz dileğiyle...

Hiç yorum yok: